Pražíme zelenou kávu od kvalitních certifikovaných bio prodejců a farmářů, pražíme tedy kávu v bio kvalitě (Bio organic). Jde o pěstování kávy tradičním způsobem. Nejčastěji můžete u nás najít kávu z Brazilie, Keňi, Kolumbie, Kostariky, Papui Nové Guinei. Pro kvalitu děláme maximum. Snažíme se při pražení vyvážit chuť kávového zrna, tak abychom našli správnou rovnováhu mezi hořkostí a aciditou u jednotlivých druhů zrn.

Nejnovější články na našem blogu

Přečtěte si jako první, co je nového

Příjde Vám zajimavé, proč některé kávy chutnají ovocně, sladce a jiné spíš čistě a jemně? Jeden z hlavních faktorů, který ovlivňuje chuť výběrové kávy, je hlavně způsob jejího zpracování po sklizni. Přiblížíme si dva hlavní postupy – naturální (suché) a promyté (mokré) zpracování – a poradíme, jak si vybrat tu správnou kávu právě pro vás.